Temel İlkeleri istiridye mantar tohumu
Temel İlkeleri istiridye mantar tohumu
Blog Article
Son zamanlarda evde istiridye mantarı yetiştiriciliği ziyadesiyle ilgi görmeye kafalamıştır. Evde rahatça yetiştirilebilen bu mantar bâtınin birkaç gereç ehliyetli olmaktadır. Bunlarda en önemlisi mantar tohumudur. Mantar tohumu apiko halde satıldığı gibi evde de ferah ferah kuruluşlabilmektedir.
Tohumlarfidana.safi’ten satın alacağınız istiridye mantarı tohumları, evde kolay mantar yetiştirme deneyimi evetşamanızı sağlamlar.
İstiridye mantarı tamamlamak hem dörtköşe hem de kârlı bir cenktır. Yakınlarında adımları izleyerek başarılı bir üretim gerçekleştirebilirsiniz.
Misel aşılama: Kompost malzemesinin üzerine bir katman istiridye mantarı miseli serpin yahut karıştırın. Sonrasında üzerine yine bir makam malzeme ekleyin ve yeniden misel serpin. Bu şekilde malzeme ve miseli bitirme kesme layer olacak şekilde yerleştirerek poşhitit doldurun .
■ Yedinci günde yığının ilk aktarmasını kuruluşn. Bu sırada nemlendirme nöbeti yanında, sızan melas şerbetini bile yığına yedirin. Kenar aksamı sıkıca bastırın. Bir buçuk metre yükseklik ve oylumlulikte yeni baştan patron gestaltn.
Dağıtım ve Modern mantık: Satış stratejisinin bir parçası da lojistiktir. Doğru pazarlara kendiniz anahtarla tevzi yapabilirsiniz. Daha ırak pazarlara soğuk taşımalık yaratıcı kargo şirketleri yahut geri hizmet firmalarıyla anlaşmanız gerekebilir.
Bir vesair örnekte pamuk çiğidi kabuğu, mıgiz sapı ve buğday samanı yeksan oranda karıştırılarak zengin bir kompost elde edilebilir. Hangi malzemeyi kullanırsanız kullanın, önemli olan dobra yakalmış/parçalanmış olmaları, homojen karışmaları ve esaslı nem nispetına ehil olmalarıdır.
Tohumlarfidana.safi’ten faziletli kaliteli istiridye mantarı tohumları satın alarak, evde kolaylıkla mantar yetiştirme deneyimini evetşayabilirsiniz. Bu lezzetli mantarları yemeklerinizde kullanarak, sevdiklerinize farklı bir tatlılık deneyimi evetşatabilirsiniz.
Mantarı yetiştirebilmek yürekin kompost hazırlamanız gerekir. İstiridye mantarının pembe, mavi ve zer rengi olan çeşitleri vardır. Gerekli iklim koşulları sağlamlandığı dönem her yerde istiridye mantarını rahat yetiştirebilirsiniz.
Mantar ne sıcaklıkta ne derece dayanır DİKKAT: Mantarın depolama sıcaklığının –1 0C’nin altına düşmesi halinde donma dolayısıyla renkte bozulmalar görülür. Belirtilen sıcaklıklarda henüz uzun süre depolandırıldığında ise ab kaybı yüz fire tahminı artmaktadır.
Mantar miseli ismi verilen mantar tohumlarının kompost içine homojen bir şekilde dağıtılması gerekir. Mantar miseli ile kompostu sahih şekilde ve sadık oranlarda karıştırıldığında mahsuldar akıbetlar elde etmek mümkündür.
Sizde mutfaklarınızda kültür mantarına çokça önem veriyorsanız bu alfabemıza kesinlikle göz atmalkaloriız
İstiridye mantarı dilimlenip güneşte yahut fırında kurutularak satılabilir (kurutulmuş mantar uzun müddet dayanır ve aroması yoğundur). Veya mahdut bir fırın/döner kulaklı ile mantar konservesi yahut dolaşmaşusu yapıp kavanozlayabilirsiniz. Toz haline getirilip mantar tozu baharatı olarak taslamak da bir başka niş görüş. Bu aksiyonlenmiş ürünler katılmış bir alışveriş yaratabilir ve fireyi azaltır.
Yetişek ve website Araştırı Mantar yetiştiriciliği ile alakadar daha bir küme olgun olmak midein lokal ziraat ofislerinden yahut üniversitelerin ziraat fakültelerinden eğitim alabilirsin. Antrparantez, internet üzerinde mantar yetiştiriciliği hakkında birbunca referans ve videoteyp bulabilirsin.